В днешно време немалък брой хора страдат от косопад. Той може да бъде причинен от доста фактори. Полът няма абсолютно никакво значение. Косопад може да се наблюдава както при мъжете, така и при жените. Получава се в резултат на отслабена космена фоликула и нездрав скалп. За някои косопадът е просто липса на коса, докато за други е сериозен проблем, който рано или късно довежда до липса на самочувствие и потиснатост. В интернет може да намерите стотици статии по тази тема, както и съвети, препоръки, методи за лечение и други. На каквато и информация да сте се натъкнали до този момент, каквито и съвети и препоръки да сте спазвали, то е важно да знаете, че най-ефективният и сигурен метод при косопад е трансплантацията на коса, който повишава плътността на косата в зоните на разреждане.

Какво трябва да знаете за трансплантацията на коса и FUE метода?

Най-общо казано, трансплантацията на коса представлява процес на присаждане (повторно засаждане) на коса. Процедурата е напълно безболезнена и се извършва по метода на извличане на кос. При FUE метода космените фоликули се взимат от задната част на глава или отстрани (т. нар. донорска област) и се засаждат в областите на косопада. За извличане на фоликуларните единици се използва микро перфоратор, който е с диаметър от 0,7 мм. до 1,1 мм.

Какви са етапите и резултатите след процедурите по трансплантация на коса?

Можем да обособим три етапа при трансплантацията на коса. Първият етап е изследването на състоянието на косата и донорската област, което се извършва от лекар. След изследването се решава и броят на присадките, които трябва да бъдат направени. Вторият етап е самата трансплантация, която започва след поставяне на локална анестезия. Третият етап е свързан с предоставяне на допълнителна информация за грижите, които трябва да положи пациента. Пациентът получава напълно безплатно и медицински серум и шампоан. Растежът на трансплантираната коса започва след 3 – 4 месеца и продължава до 12 месеца след операцията. Крайният резултат се наблюдава до 1 година.


Защо медицински център „АлтаВита“?

Медицински център „АлтаВита“ разполага с най-иновативната апаратура на пазара и е изграден от висококвалифицирани професионалисти, които притежават дългогодишен опит в областта. Екипът на „АлтаВита“ е на ваше разположение не само по време на етапите по трансплантация на коса, но и след тяхното приключване. Свържете се с нас и разберете повече за трансплантацията на коса. Научете за най-актуалните оферти, които са свързани с трансплантацията на коса. Очакваме ви!